Gå direkt till innehåll
Telenor förstärker Lunds nät under Valborg

Pressmeddelande -

Telenor förstärker Lunds nät under Valborg

I år kommer en helt ny så kallad mastvagn att förstärka mobiltäckningen i Stadsparken där många lundensare rör sig under Valborgshelgen. Initiativet är kostnadsfritt för kommunen och ska bidra till ett säkrare och mer socialt firande.

Under Valborgsfirandet i studenttäta Lund har många ofta svårigheter med att ringa och komma ut på internet. I år kommer Telenor förstärka kapaciteten i nätet med en faktor fyra för surf och fördubbla den för samtal med hjälp av sin nya mastvagn. Förstärkningen gäller i Telenor och Tele2:s gemensamma 2G och 4G-täckning samt i Telenors 3G-täckning.

– Det känns väldigt roligt att vi får chansen att premiärköra vår nya mastvagn just i Lund under Valborg. De befintliga näten belastas hårt vid sådana här tillfällen när det är många människor på samma plats som vill surfa och ringa. Vi hoppas att vi med den här förstärkningen kan öka säkerheten och bidra till att alla får en gladare och mer social valborg, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Det är inte första gången Telenor förstärker nätet vid speciella tillfällen, men de traditionella lösningar som vanligtvis används är av en större modell. Med hjälp av mastvagnen som tar upp en yta motsvarande en vanlig släpvagn kan man förstärka nätet i stadskärnan där flest människor rör sig, vilket ökar chansen för att fler ska uppleva ett mer stabilt nät.

– Valborg är en stor högtid i Lund och vi månar om att både lundaborna och besökare ska ha en så trevlig dag som möjligt. Vid den här typen av stora arrangemang finns det flera utmaningar och det är viktigt att kunna nå varandra och att kunna ringa efter hjälp vid eventuella nödsituationer. Därför är vi glada över att Telenor gör den här satsningen, Lennart Larsson, säkerhetssamordnare i Lunds kommun.

Mastvagnen kommer att sättas upp i Stadsparken i Lund under tisdagen. Efter helgen kommer vagnen att utvärderas för att sedan kunna användas vid liknande tillfällen i framtiden.

– Valborg är en social högtid där folk vill ha kul och umgås med sina vänner. Våra kunder använder mer data än genomsnittet, så med den här satsningen hoppas vi kunna bidra till att de ska kunna dela med sig av sina upplevelser via telefonen, avslutar Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor. 

För bilder, kontakta presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se. 

Ämnen

Taggar

Regions


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder kronor (2015) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 203 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2015), en omsättning på 128 miljarder norska kronor (2015) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterat material