Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor gör familjen friare

Inför sommaren presenterar Telenor en mängd nyheter som syftar till att göra familjer friare oavsett var de befinner sig. Större datapotter som kan användas i 35 länder, fria samtal inom familjen i hela världen och ett nytt abonnemang utan databegränsning i Sverige för familjer och storsurfare ska garantera Telenorkundernas frihet. Nya och befintliga kunder med abonnemangen Frihet får ta del av de nya abonnemangen från och med idag, den 10 maj, till samma priser som tidigare.

Redan i juni 2016 var Telenor först med att ta bort extra kostnader för att använda mobilen på resa inom EU och EES när Telenor Frihet-abonnemangen lanserades. Erbjudandet förbättrades redan i januari när Thailand, Malaysia och Myanmar lades till som länder utan extra kostnad för mobilsurf. De nya förbättringarna går även de i frihetens tecken och ska säkerställa att Telenors kunder fortsatt har de mest attraktiva erbjudandena utomlands såväl som hemma:

  • frihet att ringa inom familjen utan extra kostnad var som helst i hela världen med Frihet Familj
  • frihet att surfa obegränsat i Sverige för hela familjen eller för storsurfare med abonnemanget Frihet Obegränsat*
  • frihet att använda nya större datapotter (upp till 100GB) på resa i EU, EES, Thailand, Malaysia och Myanmar (12GB, 24GB och 40GB blir 20GB, 40GB och 60GB)

– Vi vill säkerställa att vi har det bästa erbjudandet med mest frihet att använda mobilen i utlandet nu när även de andra operatörerna måste ta bort kostnader för roaming inom EU och EES. Dessutom satsar vi på frihet hemma i Sverige genom större datapotter och ett abonnemang utan datatak. Det rimmar väl med vår massiva utbyggnad av mobilnätet som nu möjliggör samtal och surf nästan överallt, säger Patrik Hofbauer, vd Telenor Sverige.

Telenor har tidigare erbjudit familjer möjlighet att köpa ett abonnemang med flera simkort och fördela surf mellan familjemedlemmar. Den möjligheten kvarstår med de nya större datapotterna och med det nya abonnemanget Frihet Obegränsat kan hela familjen dessutom surfa obegränsat i Sverige. Abonnemanget fungerar också för vem som helst som vill surfa obegränsat.

Mest surf i flest länder
Utöver slopade roamingavgifter inom EU och EES som Telenor erbjudit sedan juni 2016 kan Telenors kunder med Frihet utan extra roamingkostnad surfa upp sin pott i Thailand, Malaysia och Myanmar. Sedan den 10 maj kan alla med Frihet Familj också ringa fritt inom familjen oavsett var i världen de befinner sig. Telenorkunder tillåts även använda hela sin datapott (upp till 100GB per månad) på resa i de totalt 35 länderna och utan hastighetsbegränsning i EU och EES.

* Abonnemanget behöver fyllas på manuellt efter 20GB förbrukning per dag (vilket motsvarar ungefär 20 timmar HD-film). Det finns ingen begränsning i hur många gånger abonnemanget kan fyllas på. Till EU, EES, Thailand, Malaysia och Myanmar kan kunder med Frihet Obegränsat ta med sig 100GB per månad.

Telenors nya abonnemang från 10 maj

Abonnemang/pott Obegränsat 60GB 40GB 20GB 6GB 3GB 1,5GB
Surf i EU, EES, Thailand, Malaysia och Myanmar 100GB 60GB 40GB 20GB 6GB 3GB 1,5GB
Möjligt extrasim för familjemedlemmar Ja Ja Ja Ja Nej Nej Nej
Månadskostnad 24 månaders bindningstid 549kr 429kr 379kr 329kr 299kr 249kr 249kr
Månadskostnad obundet 749kr 599kr 499kr 399kr 349kr 299kr 249kr

Ämnen


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99,9 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag (Q1 2017) cirka 2,6 miljoner mobilabonnenter, cirka 670 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,6 miljarder kronor (2016) och har cirka 1600 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 24 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. (Veon) med verksamhet på 13 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 36 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com