Gå direkt till innehåll
Telenor i storaffär med kommuner om mobil växel

Pressmeddelande -

Telenor i storaffär med kommuner om mobil växel

Telenor Sverige har ingått sitt hittills mest omfattande avtal med kunder inom offentlig sektor om köp av en mobil telefonväxel. I och med köpet av den nätbaserade Telenor One Flexibel ger sex kommuner i Blekinge och Skåne Telenor ansvaret för sin telekommunikation.

Det är kommunerna Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg som tillsammans ingått ett treårigt avtal om köp av Telenors senaste version av sin nätbaserade mobila växel, Telenor One Flexibel 2.0. Affären är Telenor Sveriges hittills största där köpare i offentlig sektor väljer en mobil växellösning och lägger sin telefonitjänst, alltifrån teknisk plattform, operatörstjänster, drift, underhåll och support hos en enda extern leverantör.

– Det är en genombrottsorder eftersom mobila växlar hittills mest sålts till den privata sektorn. Många i den offentliga sektorn har sett fördelarna med att låta någon annan sköta drift och utveckling och nu börjar affärerna komma. Telenor One Flexibel är en smidig, effektiv och framtidssäker lösning på dessa kommuners behov och vi är stolta över förtroendet de ger oss, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag på Telenor Sverige.

 Telenor One Flexibel är en kommunikationstjänst som innebär att Telenor tar helhetsansvaret för kundens telekommunikation, inklusive växel, stödsystem och operatörstjänster. Innehållet anpassas efter kundens behov och användarprofil och kan omfatta allt från fast telefoni och integrerade mobila lösningar till callcenter-funktioner.

– Valet föll på Telenor därför att kommunerna vill ha en modern, framtidssäker och flexibel plattform, där man kan välja fritt bland tjänster, efter önskemål och behov. Valet av Telenor medför också ekonomiska fördelar, då priset kan påverkas individuellt för varje användare, säger Bebben Malmström, telecomsamordnare, Karlskrona kommun.

Journalister når Presstjänsten på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en omsättning på 10 982 miljoner kronor (2009) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen även en 40-procentig ägarandel i VimpelCom Ltd. med mobilverksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 184 miljoner abonnenter (Q2 2010), en omsättning på 98 miljarder norska kronor (2009) och cirka 40 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Relaterat material

Relaterade nyheter