Gå direkt till innehåll
Telenor lanserar gratis molnlagring för privatkunder

Pressmeddelande -

Telenor lanserar gratis molnlagring för privatkunder

Telenor Sverige lanserar gratis molnlagring på upp till 75GB till nya såväl som befintliga kunder. Erbjudandet är nytt för svenska mobiloperatörer och syftar till att bemöta ett ökat behov av trygghet i takt med att mobilen tar en allt större del av våra liv.

Sedan tidigare erbjuder Telenor molnlagring av kontakter via appen ”Mina kontakter”. Med lanseringen av den egenutvecklade appen ”Capture” kan Telenors kunder nu även lagra upp till 75GB bilder och filmer i molnet, tillgängliga från vilken mobil, dator eller surfplatta som helst.

– Vi ser att våra kunder använder sina mobiler för näst intill allt och då blir innehållet i våra mobiler ovärderligt. Många går runt med familjealbum och oförglömliga upplevelser som de förevigat på sina mobiler. Vi tror att vi som operatör har en möjlighet att erbjuda ett stort mervärde genom att ge våra kunder större trygghet, säger Christian Roth, chef för privatmarknaden på Telenor.

Trots att mobilkameran ersätter vanliga digitalkameror i allt större utsträckning visar en studie från Telenor Digital i Norge att en av tre kunder saknar ett system för att förvara sina bilder säkert och en av fyra kunder någon gång blivit av med sina mobilbilder.

Capture erbjuds gratis till alla Telenors kunder via App Store eller Google Play och ger mellan 10GB och 75GB lagringsutrymme beroende på abonnemang. Capture har även funktioner för att dela bilder, skapa berättelser och album.

Mer information om Capture

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com