Gå direkt till innehåll
Leif Björklund, tv-chef på Telenor Sverige
Leif Björklund, tv-chef på Telenor Sverige

Pressmeddelande -

​Telenor lanserar HBO Nordic – ger ännu mer streamat innehåll för kunderna

Telenor lanserar HBO Nordic och breddar TV-erbjudandet för hela familjen. Från och med idag får alla kunder med Tv Stor valmöjligheten att välja mellan HBO Nordic eller Viaplay utan extra kostnad.

Det nya samarbetet med HBO Nordic blir en viktig komponent i Telenor Sveriges ambition att bygga framtidens öppna tv-upplevelse där traditionell tv möter streaming.

- Våra kunder vill ha en tv-upplevelse som bygger på öppenhet och valfrihet. Allt fler upplever en frustration över att innehåll ligger låst på olika plattformar och att man behöver ha många flera appar och abonnemang för att kunna titta på sitt favoritinnehåll. Vi vill samla det bästa innehållet på en och samma plattform och ge våra kunder möjligheten att välja vilken vilken leverantör av strömmat tv-innehåll de vill använda, säger Leif Björklund, tv-chef på Telenor Sverige.

Från och med idag får alla kunder med Tv Stor möjligheten att välja mellan HBO Nordic eller Viaplay utan extra kostnad. De kunder som inte har Tv Stor kan köpa till HBO Nordic för 109 kronor per månad för att få tillgång till kända serier som Game of Thrones, Handmaid’s Tale, Vikings och Chernobyl.

- Vi vill erbjuda det bästa innehållet i Sverige och göra det enkelt för alla att ta del av det. Därför är vi otroligt glada över att nu kunna erbjuda streamingtjänster från HBO Nordic respektive Viaplay Film & Serier som del av tv-tjänsterna från Telenor. Därmed finns nu de tre viktigaste nordiska strömningstjänsterna, vilket inkluderar C More, att få genom Telenor, säger Leif Björklund.

Om Tv Stor
Tv Stor innehåller idag 58 kanaler och programbibliotek samt ett val mellan HBO Nordic och Viaplay Fim & Serier. Tjänsten kostar under kampanjperioden 299 kr per månad och har ingen bindningstid. Tv-box ingår och kunder kan välja att köpa till en AppleTV 4K för 99 kr per månad i 12 månader.Sedan tidigare ingår även Viaplay när man köper Viasats olika premiumpaket.

Ämnen


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2018) och har cirka 1 600 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 173 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 110,4 miljarder norska kronor (2018) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com