Gå direkt till innehåll
Telenor lanserar ny serie tjänster för utlandsresenärer

Pressmeddelande -

Telenor lanserar ny serie tjänster för utlandsresenärer

Telenor lanserar en serie tjänster för företag som innebär betydligt bättre priser för den som vill använda sin mobiltelefon eller sitt mobila bredband utomlands. I serien finns tjänster både för de som reser ofta och de som reser mer sällan. Gemensamt för alla tjänster är att de saknar bindningstid.

Enligt PTS rapport Svensk Telemarknad 2009 ökar mängden datatrafik i utlandet. Under 2009 ringde svenska abonnenter 217 miljoner minuter, de skickade 135 miljoner sms och använde 59 Terabyte[1] mobil datatrafik utomlands.

- Ett alltmer mobilt arbetssätt gör att tillgänglighet och uppkoppling är affärskritiskt för många av våra kunder och vi har sett en efterfrågan på roamingtjänster som är mer anpassade till deras resemönster. Bland våra nya tjänster finns alternativ som passar oavsett om man reser ofta eller sällan och om man är borta en längre eller kortare tid. Den gemensamma nämnaren är att samliga tjänster har betydligt förmånligare priser jämfört med vad som finns på marknaden, säger Thomas Sparrmo, marknadschef Företag Telenor Sverige.

MinutPass, en tjänst för de som reser mer sällan, innebär en pott av minuter att ringa för till ett fast pris. Efter att potten är förbrukad övergår man till ordinarie pris. MinutPassen gäller en månad efter tecknande, och upphör sedan automatiskt. MinutPassen finns för Norden, Europa och Turkiet, Egypten, USA, Kina, Thailand, Sydafrika och Ryssland.

DygnsPass är en tjänst för att kunna surfa utomlands via mobilt bredband eller mobiltelefon. Resenären får surfa en viss mängd data till ett fast lägre pris i ett dygn, innan abonnemanget övergår till ordinarie pris. DygnsPass finns för Norden och Europa.

För de som reser ofta, privat eller i tjänsten, finns RoamingSamtal Europa (tal), Mobilt Bredband Europa (data) och RoamingPaket Europa (tal och data). Alla paket innebär fasta priser för en viss mängd tal och/eller data inom Europa. När mängden är förbrukad övergår abonnemanget till ordinarie priser. Tjänsten läggs på ett abonnemang och debiteras månadsvis tills man väljer att avsluta den.

[1] 1000 gigabyte

Journalister når Presstjänsten på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en omsättning på 10 982 miljoner kronor (2009) och cirka 2100 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen även en 40-procentig ägarandel i VimpelCom Ltd. med mobilverksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 184 miljoner abonnenter (Q2 2010), en omsättning på 98 miljarder norska kronor (2009) och cirka 40 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com