Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor lanserar ny streamingtjänst för hela familjen

Telenor utökar sin mobila videoplattform Telenor Stream med en ny tjänst: Telenor Stream Film och Serier. Tjänsten som kan strömmas från valfri enhet har marknadens mest fokuserade utbud av film och serie-underhållning samlat på en plats. Telenor Stream Film och Serier innehåller vid lanseringen 14 kanaler och sju play-tjänster med tusentals nya serier, filmer och dokumentärer för hela familjen.

I Telenor Stream Film och Serierfinns ett brett utbud av populära linjärkanaler som erbjuder allt från nyheter, populära filmer och underhållning till barn- och naturprogram samt flera play-tjänster för dokumentärer, klassiska Disneyfilmer och populära serier. Som användare kan man både se på linjärkanalerna live eller pausa och spola tillbaka för att kunna se programmet senare. Telenors Play-tjänst fungerar så att man enkelt navigerar i ett stort bibliotek av innehåll som kan strömmas precis när som helst.

– Våra kunder har länge törstat efter en tjänst som de kan komma åt oavsett enhet och geografisk plats. Vi lanserade därför förra året Telenor Stream som vi nu utökar med Telenor Stream Film och Serier. Det gör vi genom att erbjuda ett högkvalitativt utbud av linjär-tv och play-tjänster samlat på en och samma plattform till ett fördelaktigt pris, säger Jakob Bökman, utvecklingschef på Telenor.

Dessutom är data gratis om man är en Telenor mobilabonnent.

– Vi vill underlätta för våra kunder att kunna titta på sina program oavsett tid och plats. Därför känns det extra bra att Telenor Stream Film och Serierinte drar något på våra kunders surfpott om de streamar till telefonen eller paddan. Det enda kravet är att de fortfarande har surfpott kvar, säger Jakob Bökman.

Telenor Stream Film och Serierlanseras till priset av 149 kr/månaden. Tjänsten innehåller bland annat CMore’s paket av film och serier, Disneys kanaler och play-tjänster, Paramount+ med ett utbud av nya och klassiska filmer från Paramount Pictures filmbibliotek, Fox + med flera tusen timmar serieunderhållning och brittisk klassunderhållning från BBC och Cirkus. Telenor Stream är även kompatibel med Google Chromecast, AppleTV och webbrowser i din dator.

I paketet ingår kanalerna:


SVT 1, SVT 2, SVT 24 och Kunskapskanalen
Nyheter, dokumentärer, debatt, drama, sport, underhållning, kunskapsprogram och mycket mer i alla SVT:s kanaler.

Barnkanalen, Disney Channel, Disney Junior, Disney XD
Underhållning för hela familjen. Mängder av utvecklande, underhållande och populära program för barn, stora som små.

BBC Brit, BBC Earth och BBC World News
Allt från underhållning och faktaprogram till nyheter och dokumentärer om djur och natur på kanalerna från BBC.

FOX, Comedy Central och MTV
Populära serier, stand-up och reality.
Nya och populära serier på FOX, ungdomsprogram och reality på MTV och komediserier och stand-up på Comedy Central.

I paketet ingår även följande play-tjänster:

CMore Film och Serier
1 200 filmer och serier med något för alla tillfällen. Allt från egenproducerade filmer som Beck till Hollywoodfilmer och klassiker. Nya premiärer varje vecka.

FOX+
Hela säsonger och box-sets av populära serier som X-Files, How I Met Your Mother och Glee.

ABC Studios
Hela säsonger och box-sets av populära serier som Scandal, Criminal Minds och Agent Carter.

Paramount+Nya filmer och älskvärda klassiker från Paramount Pictures filmbibliotek, från Baywatch till Top Gun. Även populära serier från MTV och stand-up och komediserier från Comedy Central.

Disney Channels Xtra
Nya serier och hela säsonger från Disney Channel, Disney Jr och Disney XD.

Disney Movies On Demand
Populära barn- och familjefilmer från Disney. Allt från välkända klassiker som Djungelboken till nyare filmer som Toy Story.

BBC
Ny samling med kända drama-, thriller- och komediserier från BBC. Inklusive faktaprogram och dokumentärer från BBC:s kanaler BBC Brit och BBC Earth.

Ämnen


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 680 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2017) och har cirka 1 700 anställda.

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media, och finns på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40