Gå direkt till innehåll
​Telenor lanserar TV via app till marknadens lägsta pris

Pressmeddelande -

​Telenor lanserar TV via app till marknadens lägsta pris

Telenor Sverige lanserar idag som första operatör ett antal helt streamade och kompletta tv-paket som inte kräver någon tv-box och som är billigare än andra tv-paket i Sverige. I Stream Bas och Stream Stor ingår alla klassiska svenska tv-kanaler från TV4 Media, SVT, NENT och Discovery och även mängder av nischkanaler och playbibliotek.

- Från och med idag kan vi äntligen ge våra kunder det de efterfrågat så länge: heltäckande tv-paket utan krav på en tv-box, med tillgång till innehåll från de största kanalerna oavsett var i landet man bor. Utvecklingen med streamingtjänster har lärt konsumenterna att kräva att man ska kunna titta på innehållet var som helst, när som helst och på den enhet man själv väljer. Nu kan man även titta på tv på samma sätt, säger Leif Björklund, tv-chef på Telenor Sverige.

Igår, den 30 september, berättade Telenor Sverige om ett nytt avtal med TV4 Media som ger Telenor möjlighet att erbjuda sina kunder innehåll från TV4, Sjuan och TV12 streamat – och utan krav på tv-box. Avtalet gör Telenor till den första och enda operatören på den svenska marknaden med rätt att distribuera fullständigt innehåll från samtliga stora tv-hus i Sverige. Som en följd av detta kan Telenor nu erbjuda sina mobil- och bredbandskunder nya streamade tv-paket med marknadens billigaste och bredaste utbud.

Lanserar nya kanalpaket där tv möter streaming på kundernas villkor

Stream Bas innehåller alla 16 populära baskanaler i Sverige och kostar 149 kr/mån. Stream Stor innehåller hela 46 populära kanaler och 11 playbibliotek samt ett val mellan HBO Nordic och Viaplay till en kostnad av 299 kr/mån. Dessutom lanseras Stream Dokumentär & Fakta samt Stream Film & Serier som nya temapaket för bara 49 kr/mån. Stream Bas och Stream Stor är tillgängliga för Telenors mobil- och bredbandskunder, och temapaketen för alla konsumenter i Sverige, från och med idag, den 1 oktober.

Stream-paketen används via Telenor Stream-appen på iOS, Android, AppleTV och Chromecast eller streamas från valfri webbläsare via https://stream.telenor.se.

- Tv- och streamingmarknaden utvecklas just nu snabbare än någonsin. Samtidigt har vi tyvärr kunnat konstatera att kundernas behov inte alltid varit i fokus i de tjänster och paketeringar som levererats i branschen. På Telenor har vi nu hela paletten av tv-tjänster, alltifrån analoga kabel-tv-kanaler till tv via app i mobil, padda eller dator. Vi är övertygade om att det är så framtidens tv-upplevelser kommer att formas, med ökad valfrihet och enkelhet för kunderna, säger Leif Björklund.

Telenor Sverige har under de senaste månaderna genomfört en större satsning på att utveckla sina tv-erbjudanden. Senast i juni lanserades Sveriges billigaste tv-paket i miniformat, Telenor Stream Mini, utan krav på tv-box eller tidigare abonnemang.

Läs mer om de nya tv-paketen på https://www.telenor.se/handla/stream/

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Relaterade nyheter

Telenor i Sverige

Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12 miljarder kronor (2020) och har cirka 1 700 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 123 miljarder norska kronor (2020) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Telenor Sverige
Garvis Carlssons gata 3
169 03, Solna Stockholm