Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor levererar bredband till kassasystem

Telenor Sverige och Pedab Sweden AB har tecknat ett avtal om samarbete kring betalsystem och kommunikation för nya kassaregister. Avtalet innebär att Telenor levererar fast och mobilt bredband till kassalösningar.

En ny kassaregisterlag trädde i kraft vid årsskiftet och innebär att alla kassor som hanterar kontantförsäljning måste ha ett certifierat kassaregister. 

– Den nya lagen ställer höga krav på flexibla lösningar, vilket gör att många måste skaffa nytt kassasystem. Vårt samarbete med Pedab gör det enklare för företagare att införa både en fast och mobil lösning och därmed skräddarsy sitt kassasystem efter verksamhetens behov, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Pedab Sweden AB säljer färdiga kassasystem till företag och offentlig förvaltning i Sverige, genom webbplatsen, www.kassa09.se, som är ett samarbete mellan Pedab och ledande aktörer på marknaden för kassasystem och tillbehör. Telenor har valts till samarbetspartner för att leverera mobilt och fast bredband till kassalösningarna.

– Vi erbjuder våra kunder en branschanpassad lösning av kassaregister. I och med samarbetet med Telenor kan vi även erbjuda kvalitativa uppkopplingsmöjligheter, säger Niclas Nässlander, marknadschef Pedab Group AB.

För mer information, kontakta:
Presstjänsten, Telenor Sverige
08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet.   

 Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Om Pedab
Pedab är en nischad distributör inom IT-branschen med marknadsledande specialistkompetens på utvalda hård- och mjukvaruleverantörer såsom IBM, Lenovo, Novell, ISS, PGP och Adobe. Pedab har drygt 70 medarbetare med kontor i Borås, Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Genom att addera mervärden åt våra kunder och leverantörer lever vi upp till löftet om att hitta deras nästa affär. Läs mer på www.pedab.se.