Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor levererar telematiklösning till Taxi Stockholm

Telenor får uppdraget att leverera en telematiklösning för datakommunikation till Taxi Stockholms taxibilar. Lösningen ger ökad kapacitet och räckvidd vilket innebär att förarna kan använda flera system samtidigt över hela landet.

– Taxi Stockholm har potential att bli mer effektiva i sitt arbete och samtidigt utöka sin affär. Via en mobil telematiklösning kan de använda flera system som trafikledning, betalkortslösning och positionering även om de får körningar utanför Stockholmsområdet, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Med Telenors lösning är chaufförerna inte begränsade till ett lokalt radionät som endast täcker ett visst område, utan tekniken fungerar i hela landet och utanför Sveriges gränser.

– Telenor har lång erfarenhet inom telematikområdet och har hög prestanda. Den här lösningen är ytterligare ett steg i riktningen mot att vi blir mer effektiva i vårt arbete, säger Peo Bengtsson, projektledare, Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm har omkring 36 700 resenärer varje dygn som transporteras av 4 200 förare. I serviceorganisationen ingår ytterligare 230 medarbetare.

Avtalet löper i två år med möjlighet till ett års förläning.

För mer information, kontakta:
Presstjänsten, Telenor Sverige
08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2 100 anställda.

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).