Gå direkt till innehåll
Telenor når 200 miljoner kunder

Pressmeddelande -

Telenor når 200 miljoner kunder

Telenor Group presenterar idag en viktig milstolpe i att företaget passerar gränsen för 200 miljoner mobilabonnenter världen över. 170 miljoner av dessa har tillkommit under de senaste tio åren.

– Många inom Telenor kommer Ihåg när vi nådde en miljon abonnenter – en historisk milsten. Sedan dess har världen förändrats dramatiskt och med den mobiltelefonens roll. Idag finns Telenor i handen på mer än 200 miljoner personer från Malaysia till Norge. Telenors tidiga utforskare under 1990-talet strävade efter att föra ut nyttorna med mobil kommunikation till alla, men de kunde knappast ha anat det avtryck vi nu kan bevittna. Idag sträcker sig vår vision längre än att placera en telefon i varje hand. Vi eftersträvar internet för alla och med det alla de möjligheter som ett digitalt liv medför, säger Sigve Brekke, koncernchef i Telenor Group.

Medan uppkoppling allt mer betraktas som ett basalt behov kommer Telenor Group fortsätta sitt arbete med att möjliggöra uppkoppling för alla. Samtidigt utforskar Telenor nya vägar för att bibehålla tillväxt, fånga kundernas uppmärksamhet och skapa värde för dem.

Telenor finns på 13 marknader i Asien och Europa. Företaget gick in i Ungern för 21 år sedan och etablerade sin första verksamhet i Asien 1996. Sedan dess har Telenor utvecklats till Nordens största och en av världens största telekomoperatörer och verksamheten i Asien står idag för mer än hälften av koncernens omsättning.

– Telenor är ett verkligt globalt företag med ett brett geografiskt fotavtryck och ett varumärke som är synligt för mer än en miljard människor. Telenors varumärke rankas bland de fyra högsta i Skandinavien och bland de 200 högsta i världen, säger Atle Følgesvold, från marknadsundersökningsföretaget TNS.

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag cirka 2,5 miljoner mobilabonnenter, cirka 640 000 bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 12,8 miljarder kronor (2014) och har cirka 1900 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 33 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 14 marknader. Telenorkoncernen är en av världens största mobiloperatörer med 186 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2014), en omsättning på 107 miljarder norska kronor (2014) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40