Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor och Dialect i strategiskt samarbete om mobila växeltjänster

Telenor Sverige och Dialect Systems har tecknat avtal om samarbete kring mobila växeltjänster. Avtalet innebär att små och medelstora företag kan integrera den fasta telefonin med den mobila och samtidigt behålla alla sina nuvarande växeltjänster – en lösning som tidigare enbart funnits för storföretag.

– Tillsammans med Dialect kan vi nu leverera fullt integrerade fasta och mobila växeltjänster till alla Sveriges företag. Växellösningen ger medarbetarna tillgång till växeltjänster på och utanför kontoret vilket underlättar mobilt arbetssätt samtidigt som det ger ökad effektivitet och minskade kostnader, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

En fjärdedel av svenska företag anser att deras anställda inom två år kommer att arbeta mer tid utanför arbetsplatsen*, vilket underlättas av integrerad fast och mobil växellösning.

– Tillsammans med Telenor skapar vi unika möjligheter för Sveriges små och medelstora företag. Teknik och tjänster som tidigare utformats för endast större företag kan vi nu på ett attraktivt sätt paketera så att de passar även företag i alla storlekar, säger Henric Lööv, VD Dialect Systems.

Den mobila växellösningen säljs via Dialect-handlare. 

*Nordic Mobility Report 2009 www.telenor.se/press

För mer information, kontakta: Presstjänsten, Telenor Sverige 08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet.   

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).