Gå direkt till innehåll
Telenor och Huawei visar nytt 4G-modem

Pressmeddelande -

Telenor och Huawei visar nytt 4G-modem

Som en del i Telenor Sveriges utbyggnad av nästa generations mobilkommunikation, 4G, visades idag det första modemet med stöd för de tre dominerande nätverksstandarderna LTE, UMTS och GSM. Modemet möjliggör därmed mobilt bredband i både 3G- och 4G-näten.

Modemet, Huawei E398, presenterades idag på Mobile World Congress i Barcelona. Huawei, som tillsammans med Qualcomm står bakom tekniken, valdes nyligen som nät- och modemleverantör för Telenor Sveriges 4G-utbyggnad.

–   Det här är ett mycket viktigt steg i vår satsning på att bygga framtidens nät. Vi vill försäkra oss om att vår kommande 4G-tjänst håller högsta möjliga kvalitet och då krävs ett modem som stödjer användning av flera standarder, säger Magnus Zetterberg, Nätchef Telenor Sverige.

Modemet kommer att finnas tillgängligt i samband med lanseringen av Telenors 4G-tjänst i Sverige.

– Utbyggnaden av det nya nätet håller ett högt tempo och vår ambition är att kunna lansera en 4G-tjänst under detta år, säger Magnus Zetterberg, Nätchef Telenor Sverige.

På väg mot 4G

I april 2009 offentliggjorde Telenor en omfattande utbyggnad av nästa generations mobilnät, 4G, särskilt anpassat för surf via mobilt bredband med högre kvalitet och hastighet. Utöver det förstärker Telenor kvaliteten i befintliga 2G- och 3G-nät i hela landet.  

Just nu pågår en omfattande utbyggnad och uppgradering av Telenor Sveriges mobilnät. Genom att kombinera olika generationers mobilteknik möter vi våra kunders behov nu och i framtiden.Vi bygger för att erbjuda våra kunder mobilitet i världsklass och möta allt högre krav på kapacitet, kvalitet och hastighet i mobilnäten. Med ökad mobilitet följer bland annat flexibilitet, tillgänglighet och effektivt arbete – vi talar om dessa upplevelser som delar av en mobil allemansrätt.

För mer information, kontakta: Presstjänsten, Telenor Sverige 08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2100 anställda.

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Jag kan inte hjälpa dig med kundtjänstärenden, ring 222 för hjälp med dessa. 08-410 100 40

Relaterat material