Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor och PayEx gör det enklare att driva mobilverksamhet

Telenor Sverige AB och PayEx Finance AB fördjupar sitt samarbete kring den mobila wholesale-affären och integrerar sina erbjudanden. Det utökade samarbetet gör det enklare och mer kostnadseffektivt för företag, som önskar bli en virtuell mobiloperatör, att komma igång.

Samarbetet innebär att Telenor och PayEx tillsammans erbjuder blivande mobiloperatörer en komplett integrerad lösning för att leverera mobila tjänster under eget namn till kunder. Erbjudandet innehåller access till Telenors mobilnät och nödvändig infrastruktur samt administrativa tjänster från PayEx som krävs för att driva en mobilverksamhet.

– Tillsammans gör vi det möjligt för nya aktörer att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt erbjuda mobila tjänster under eget namn. Företagen slipper dyra infrastrukturinvesteringar och Telenor omvandlar nätkapacitet till affärsmöjligheter, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag Telenor Sverige.

Samarbetet ger en tydlig bild av det kompletta erbjudandet vilket underlättar den blivande mobiloperatörens investeringsbeslut. Koordinerad projektledning och samordnade gränssnitt mellan Telenor och PayEx kortar dessutom ledtider och förenklar processen för kunden. 

– För PayEx innebär samarbetet att vi ytterligare kan utveckla vår ledande ställning inom mobil administration. Samtidigt utökar vi vår säljkapacitet och blir ett tryggt val för kunden tillsammans med Telenor, säger Niklas Levin, försäljningschef PayEx.

Telenor och PayEx har samarbetet inom wholesale-affären under 10 års tid.

Läs mer om mobil wholesale: http://www.telenor.se/foretag/b2b/wholesale/mobil-wholesale/index.html

För mer information, kontakta:

Telenor Sverige, Presstjänsten
08-41 00 75 55
PayEx, Niklas Levin
0705-46 10 99, niklas.levin@payex.com

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet. Telenor Sverige har idag 2 100 anställda.

Telenor är en av världens största mobiloperatör mätt i antal abonnenter med verksamhet i 14 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2009 omsatte Telenor cirka 107 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Om PayEx
PayEx är en privatägd koncern inom den finansiella sektorn med huvudkontor på Gotland, Sverige. Koncernen omfattar ett flertal bolag med drygt 600 medarbetare i fyra länder. PayEx erbjuder betallösningar för Internet-, mobil- och fysisk handel samt administrativa tjänster inom fakturering, reskontrahantering och inkasso. PayEx erbjuder även finansiella tjänster som factoring och delbetalning samt helhetslösningar för bland annat telekomsektorn. Läs mer på www.payex.se.