Gå direkt till innehåll
Telenor och Tele2 bygger ut mobiltäckningen i hela landet

Pressmeddelande -

Telenor och Tele2 bygger ut mobiltäckningen i hela landet

Telenor och Tele2 genomför en miljardsatsning för att förstärka det gemensamma mobilnätet i hela Sverige. Resultatet blir bättre samtalskvalitet och stabilare surfupplevelse. Den största skillnaden blir den så kallade yttäckningen som ökar till cirka 90 procent av landets yta, från cirka 70 procent i dag.

Under åren 2014-2016 kommer mobiltäckningen förstärkas med hjälp av nya basstationer i hela landet. När utbyggnaden är klar ska det gemensamma 2G/4G-mobilnätet täcka cirka 90 procent av Sveriges yta, från dagens 70 procent.

–  Detta är en storsatsning som ska öka täckningen kraftigt i hela landet, men särskilt i norra Sverige, vilket gynnar våra kunder oavsett om de bor i glesbygd eller i tätort. Vi vet hur viktig mobiltäckning är för våra kunder och gör allt vi kan för att den hela tiden ska bli ännu bättre, säger Lars-Åke Norling, vd för Telenor Sverige.

En särskild satsning görs på att väsentligt öka täckningen i norra Sverige, vilket sker genom att antalet basstationer i Västernorrland, Västerbotten, Jämtland och Norrbottens län ökar med drygt 140 procent. I övriga delen av landet ökar antalet basstationer med cirka 40 procent.

–  Vi var först i Sverige med ett nationellt 4G-mobilnät och fokuserade då främst på att bygga täckning och kapacitet där människor bor och arbetar. Med dagens satsning tar vi nästa steg för ett mobilnät som ger uppkoppling och samtalstäckning oavsett var våra kunder befinner sig, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige.

Telenor och Tele2 har via det samägda nätbolaget Net4Mobility tagit täten i utbyggnaden av moderna mobilnät i Sverige och blev redan i början av 2013 först i Sverige med att ha ett 4G-nät som täcker 99 procent av befolkningen.

I bifogad PDF finns underlag för hur satsningen fördelas över landet nedbrutet på länsnivå.

För mer information vänligen kontakta:

Telenors presstjänst tel: 08-410 100 40

Malin Livhage, Presschef, Tele2 Sverige, tel: 070-426 45 16


Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Telenor Sverige har idag över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på cirka 12,1 miljarder kronor (2013) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 17 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 166 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2013), en årsomsättning på 104 miljarder norska kronor (2013) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Fråga mig om nyheter, men ring gärna 222 för kundtjänstärenden 08-410 100 40

Relaterat material

Relaterade nyheter