Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor påbörjar 4G-tester

Telenor Sverige startar tester av 4G. Inför lanseringen av nästa generations mobilnät, 4G, får ett urval av konsument- och företagskunder testa det nya nätet.

Testerna är en del av förberedelserna inför lanseringen, som är planerad före årsskiftet.

– Med 4G öppnas helt nya möjligheter till mobilitet och ökad flexibilitet i vardagen. Vi behöver våra kunders synpunkter för att kunna utveckla tjänster som möter deras behov, säger Georgi Ganev, affärsområdeschef Konsument, Telenor Sverige.

– Vi håller en hög takt i vår 4G-utbyggnad som även omfattar en rejäl utbyggnad av GSM-nätet för bättre talkvalitet i hela landet. Det gör att företag får ännu bättre förutsättningar för ett mobilt arbetssätt, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag, Telenor Sverige.

 

För mer information,
kontakta presstjänsten
:
08-41 00 75 55

 

 

 

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget samt lågprisutmanaren Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en omsättning på 10 982 miljoner kronor (2009) och cirka 2100 anställda. Läs mer på:
www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen även en 40-procentig ägarandel i VimpelCom Ltd. med mobilverksamhet på 10 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 184 miljoner abonnenter (Q2 2010), en omsättning på 98 miljarder norska kronor (2009) och cirka 40 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com