Gå direkt till innehåll
Leif Björklund, TV-chef på Telenor Sverige.
Leif Björklund, TV-chef på Telenor Sverige.

Pressmeddelande -

​Telenor Sverige får rätt att erbjuda streamat innehåll från TV4

Telenor Sverige och TV4 Media har tecknat ett avtal som ger Telenor möjlighet att erbjuda sina kunder innehåll från TV4, Sjuan och TV12 streamat och utan krav på tv-box. Avtalet är flerårigt och ett viktigt steg i Telenors satsning på att utveckla nya erbjudanden med attraktivt innehåll från samtliga stora tv-kanalhus i Sverige. 

- Vi är väldigt glada över att kunna knyta ihop säcken och erbjuda samtliga svenska baskanaler från de största innehållsägarna i tv-paket utan ett otidsenligt krav på en tv-box. Avtalet gör Telenor till den första och enda operatören på den svenska marknaden med rätt att distribuera fullständigt innehåll från SVT, Nordic Entertainment Group, Discovery och nu TV4 Media via app. Detta är en viktig pusselbit i vårt arbete för att skapa framtidens tv-upplevelser, där streaming möter tv på kundernas villkor, säger Leif Björklund, TV-chef på Telenor Sverige.

8 av 10 vill ha allt TV-innehåll samlat på en plats
Enligt en undersökning genomförd i januari av undersökningsföretaget NEPA på uppdrag av Telenor vill majoriteten av kunderna, 8 av 10, ha tillgång till allt innehåll samlat i en vanlig tv-tjänst eller en streamingapp, istället för att behöva separata tjänster och abonnemang. 6 av 10 tycker också att det är viktigt att innehåll från traditionell linjär-tv finns tillgänglig via andra enheter än en tv-box. Över hälften, 53 procent, använder sin mobiltelefon dagligen för att konsumera tv- och videoinnehåll.

- Beskedet är tydligt. Våra kunder vill ha möjlighet att själva kunna välja vilket innehåll de vill ha och hur de vill konsumera det, oavsett om det är via en tv-box eller strömmat via dator, mobil eller padda. De vill även kunna hitta innehåll via en och samma tjänst, och slippa behöva teckna många olika abonnemang för att kunna se det de vill. Det här avtalet ger oss ännu bättre möjligheter att leverera det som kunderna vill ha, säger Leif Björklund.

Telenor Sverige genomför just nu en större satsning på att utveckla och förnya sina tv-erbjudanden. Senast i juni lanserades Sveriges billigaste tv-paket i miniformat, Telenor Stream Mini, utan krav på tv-box eller tidigare abonnemang.

Ämnen

Taggar


Telenor i korthet
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,1 miljarder svenska kronor (2019) och har cirka 1 800 anställda. Läs mer på www.telenor.se

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele, data och media, med cirka 186 miljoner kunder. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med en omsättning på 113,7 miljarder norska kronor (2019) och cirka 20 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40

Relaterade nyheter