Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor Sverige i samarbete med Microsoft - först i Sverige med två nya surfplattor

Telenor Sverige har ingått ett unikt samarbete med Microsoft och blir första operatör i Sverige att erbjuda Surface RT och Surface Pro, Microsofts två senaste surfplattor. Den 16 juli blir Surface RT och Surface Pro tillgängliga i Telenors butiker över hela Sverige. 

De båda surfplattorna Surface RT och Surface Pro lanserades tidigare i våras men Telenor Sverige blir nu första operatör i Sverige, och bland de första i världen att kunna erbjuda dessa till sina kunder. Både Surface RT och Surface Pro har WiFi-anslutning och kan surfa i Telenors 4G-nät tillsammans med någon av Telenors 4G-abonnemang med tillhörande router/dongel.

–  Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra kunder en optimal surfupplevelse och då är själva enheten lika viktig som kvaliteten på nätet. Med de senaste surfplattorna från Microsoft blir våra kunder bland de första som kan surfa i 4G-nätet med det absolut senaste i windowsmiljön och det är vi förstås stolta över, säger Jonas Lindström, marknadsansvarig för Mobile, på Telenor Sverige.

Surface är en ny och modern pekplatta från Microsoft. Med ett tunt och samtidigt hållbart hölje i magnesium förändrar Surface hur man använder en surfplatta för både arbete och underhållning. Du kan köra Office-program, titta på filmer i HD-upplösning och hålla kontakten med dina kompisar. Surface RT och Surface Pro har båda två ett integrerat utfällbart stöd samt nödvändiga portar; USB, VGA och mikro-SD-kort.

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.com

Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. Idag har Telenor Sverige över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 12,3 miljarder kronor (2012) och cirka 2000 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 42,95 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 148 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q4 2012), en årsomsättning på 102 miljarder norska kronor (2012) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com