Gå direkt till innehåll
Telenor Sverige köper Open Net

Pressmeddelande -

Telenor Sverige köper Open Net

Som ett led i satsningen på öppna nät köper Telenor Sverige landets näst största kommunikationsoperatör, Open Net.

Telenor Sverige meddelar i dag att man köpt kommunikationsoperatören Open Broadbandnet Sweden AB (”Open Net”) av Sweden Carnica Group. Open Net har 16 anställda och finns i öppna nät i 36 kommuner över hela landet. Open Net är den näst största kommunikationsoperatören i Sverige, sett till antal anslutningar. Som en följd av affären ingås ett driftavtal mellan Telenor Sverige och Fiberdata AB, som hittills levererat detta till Open Net.

 –        Vi har bland stadsnät och bostadsbolag märkt en stor efterfrågan på nya alternativ bland kommunikationsoperatörerna. Genom förvärvet av Open Net får vi tillgång till ytterligare kompetens och en stor kundbas vilket stärker vår position, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Broadband & TV, Telenor Sverige.

Telenor Sverige genomförde nyligen en större omorganisation och inrättade ett nytt affärsområde, Broadband & TV, för att möta den växande efterfrågan på fiberbaserade bredbandstjänster. I affärsområdet ingår Telenors egen kommunikationsoperatör, Open Universe, som lanserades i november 2011. Så sent som i maj offentliggjordes att Uppsalas största bostadsbolag, Uppsalahem, valt Open Universe som kommunikationsoperatör.

–        Telenor har de tekniska, finansiella och organisatoriska resurser som krävs för att kunna utveckla rollen som kommunikationsoperatör ytterligare och därmed skapa mervärde för våra kunder, säger Calle Norberg, grundare av Open Nets ägare Sweden Carnica Group.

Journalister når Telenors presstjänst på 08-41 00 75 55 eller press@telenor.com samt Calle Norberg på 0708-26 70 02.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 950 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 37,5 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 146 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2012), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter