Gå direkt till innehåll
Telenor Sverige köper Ownit

Pressmeddelande -

Telenor Sverige köper Ownit

Telenor Sverige fortsätter satsningen på fiberbredband och triple play och köper bredbandsleverantören Ownit.

Telenor Sverige meddelar i dag att man köpt bredbandsleverantören Ownit Holding AB (Ownit). Ownit har 53 anställda, 65 000 kunder och är en av Sveriges ledande fristående leverantörer av helhetslösningar för bredband, tv och telefoni, så kallad triple play.

–        Ownit har en komplett portfölj, starka kundrelationer och har uppvisat en stark kundtillväxt. I och med förvärvet av Ownit flyttar vi fram vår position inom fiber och triple play och kompletterar vårt bredbandserbjudande på ett utmärkt sätt, säger Mats Lundquist, chef för bredbands- och tv-tjänster på Telenor Sverige.

Sedan i juni har Telenor Sverige ett särskilt affärsområde för bredbands- och tv-tjänster för att möta den snabbt växande efterfrågan på fiberbaserade bredbandstjänster och ytterligare stärka positionen som den ledande alternativa bredbandsleverantören i Sverige. 

-       Vi på Ownit är mycket stolta över den position som vi tagit på marknaden och vi ser nu fram emot att fortsätta växa som en del av Telenor. Genom Telenor Sverige får vi tillgång till resurser i form av infrastruktur och utveckling vilket skapar bättre förutsättningar att möta kundernas efterfrågan på tjänster i framtiden, säger Stefan Tengvall, vd Ownit.

I området bredbands- och tv-tjänster ingår också Bredbandsbolaget, Glocalnet, Canal Digital Kabel-TV, samt kommunikationsoperatören Open Universe, nyligen förstärkt genom förvärvet av Open Net.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Telenor
Telenor Sverige är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster vars nät täcker 99 procent av landets befolkning. I Telenor Sverige ingår även Bredbandsbolaget och Glocalnet. Tillsammans har de över 2 miljoner abonnenter, en årsomsättning på 11 950 miljoner kronor (2011) och cirka 2200 anställda. Läs mer på: www.telenor.se

Telenor-koncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media. Utöver mobilverksamhet på 11 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien har koncernen 37,5 procents ägarandel i VimpelCom Ltd. med verksamhet på 18 marknader. Telenor-koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 146 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (Q1 2012), en årsomsättning på 99 miljarder norska kronor (2011) och cirka 30 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com

Relaterade nyheter