Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget blir ett

Telenor Sverige, Bredbandsbolaget tar i dag sista steget på sin gemensamma resa och blir ett och samma bolag med samma namn. I och med det blir Telenor en helhetsleverantör inom bredband, TV och mobil kommunikation.

Telenor Sverige och Bredbandsbolaget har de senaste 13 åren delat både logotyp och organisation. Idag tar man det sista steget i sin relation och konsoliderar bolagen under samma namn. Även Glocalnet omfattas av sammanslagningen. I och med sammanslagningen visar Telenor Sverige ännu tydligare än tidigare att bolaget är en helhetsleverantör inom både fast och mobil kommunikation.

– Man kan säga att vi har varit förlovade i över tio år då vi har delat både logga och organisation. Nu gifter vi oss och tar samma namn och blir därmed en ännu tydligare utmanare på marknaden, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.

Bredbandsbolaget grundades 1998 av bland annat it-entreprenören Jonas Birgersson. Telenor köpte bolaget 2005 av EQT. 

– Sammanslagningen gör oss till en ännu starkare spelare som helhetsleverantör då vi kan realisera synergier i vårt erbjudande mellan fast och mobil kommunikation för att möta våra kunders behov. Idag är vi mer rustade än någonsin för att hjälpa våra kunder i deras digitala liv, både nu och i framtiden – både privat och på jobbet, säger Patrik Hofbauer.

Ett exempel på ett sådant nytt synergi-erbjudande är Telenor Kombo som innebär att kunder som samlar bredband och mobil hos Telenor får mer surf på mobilen eller snabbare hastighet på sitt bredband hemma. 

Så påverkas kunderna
Bredbandsbolaget har fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder och knappt 500 000 tv-kunder som nu får Telenor som tjänsteleverantör. Både befintliga och nya kunder kommer att erbjudas nya smarta paketlösningar och förmånliga erbjudanden. Bredbandsbolagets befintliga privatkunder kommer i samband med sammanslagningen inte att få några förändringar i sina nuvarande tjänster.

För Telenors företagskunder innebär sammanslagningen att Telenor nu blir en helhetsleverantör för företag i alla storlekar med alla slags behov. Telenor tog nyligen dessutom ett större grepp på företagsmarknaden i Sverige genom förvärvet av Telenor Inpli - ett av Skandinaviens ledande nätverks- och säkerhetsföretag. Telenor kan i och med förvärvet av Telenor Inpli och sammanslagningen med Bredbandsbolaget nu hjälpa sina företagskunder på deras digitaliseringsresa både på kort och lång sikt.

En kärleksballad för att fira föreningen
För att fira kärlekshistorien mellan Telenor och Bredbandsbolaget har Telenor bett artisterna Ji Nilsson och Janice att i en duett tolka Efva Attlings och hennes band X-models populära ballad ”Två av oss”. Låten som släpptes den 4 maj på till exempel Spotify,Amazon och Apple spelas bland annat i Telenors reklamfilmer.

För mer information, vänligen kontakta:
Presstjänsten: 08-41 01 00 40, press@telenor.se

Om Telenor Sverige 
Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 680 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2017) och har cirka 1 700 anställda.

Om Bredbandsbolaget
Bredbandsbolaget grundades 1998 av bland annat it-entreprenören Jonas Birgersson. Telenor köpte bolaget 2005 av EQT. Via Bredbandsbolaget levererade Telenor internetuppkoppling, digital-tv, telefoni och andra tjänster i Sverige till fler än 600 000 fiber- och bredbandskunder och knappt 500 000 tv-kunder. 

Ämnen

Taggar


Journalister når Presstjänsten på 08-41 01 00 40 eller press@telenor.se

Telenor i korthet

Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 99,9 procent av hela Sveriges befolkning. Telenor Sverige har i dag 2,7 miljoner mobilabonnenter, cirka 680 000 fiber- och bredbandskunder och en halv miljon tv-kunder. Telenor Sverige omsätter cirka 13,4 miljarder kronor (2017) och har cirka 1 700 anställda.

Om Telenorkoncernen
Telenorkoncernen är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media, och finns på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer på www.telenor.com