Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Telenor vinnare av världens första 4G- test

Telenor är vinnare i världens första test av nästa generations mobilnät, 4G, vilket är en del av tidningen Mobils stora täckningstest som offentliggjordes på onsdagen

– Det är jätteroligt att vi vinner världens första test av nästa generations mobilnät. Vi är redan igång med utbyggnaden av 4G-nätet och vid årsskiftet 2011-2012 ska användare på över 100 orter kunna surfa mobilt med hastigheter upp till 10-15 gånger dagens turbo-3G. Under 2013 ska vårt 4G-nät täcka 99 procent av befolkningen, säger Georgi Ganev, Affärsområdeschef Telenor Konsument.

Telenors mobilnät, som är samma nät som används av Bredbandsbolaget för mobilt bredband och av Glocalnet för mobiltelefoni och mobilt bredband, har en befolkningstäckning på 99,1 procent och når mer än 89,9 procent av befolkningen med turbo-3G för mobilt bredband.

För mer information om Mobils täckningstest, se: www.mobil.se

För mer information, kontakta: Presstjänsten: 08-41 00 75 55

Ämnen

Taggar


Om Telenor

Telenor Sverige är en ledande helhetsleverantör av moderna telekommunikationstjänster för privatpersoner och företag. Telenors nät för mobilkommunikation täcker 99 procent av befolkningen. I Telenor Sverige ingår även premiumleverantören Bredbandsbolaget och lågprisutmanaren Glocalnet; totalt arbetar 2 400 personer inom Telenor Sverige.

Telenor är världens sjunde största mobiloperatör med verksamhet i 13 länder i Europa och Asien. I Norden är Telenor marknadsledande inom telekommunikation, datatjänster och mediedistribution. År 2008 omsatte Telenor cirka 111 miljarder norska kronor. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL).

Presskontakt

Boel Bengtsson

Boel Bengtsson

Presskontakt Presschef Ring 222 för hjälp med kundtjänstärenden. 08-410 100 40